Sızma Testi Hizmeti Alırken Siber Güvenlik Firmasını Nasıl Seçmelisiniz?

Yayınlayan
Editör
Yayınlanma tarihi
22/6/2023
Okuma süresi
3
Dakika
go back icon
Geri Dön

Dikkat etmeniz gereken noktalar;  

  1. Uzmanlık ve Deneyim: Sızma testi hizmeti sağlayıcısının bilinirliği ve deneyimi olduğundan emin olun. Siber güvenlik firmasının ilgili sektörlerdeki uzmanlıklarını sorgulayın.
  2. Sertifikalar ve Referanslar: Sızma testi hizmeti sağlayıcısının dünyada geçerli önemli sertifikalara sahip olup olmadığını kontrol edin.
  3. Metodoloji ve Yaklaşım: Hizmet sağlayıcı siber güvenlik firmasının sızma testi uygulama yöntemini sorun. Firmanın dünya standartlarına uygun olan prosedürleri takip ettiklerinden emin olun, örneğin Open Web Application Security Project (OWASP) Testing Guide veya Penetration Testing Execution Standard (PTES) gibi.
  4. Referanslar ve Müşteri Yorumları: Siber güvenlik firmalarından referanslarını isteyin veya daha önceden yapılmış olan müşteri yorumlarını araştırın. Müşteri geri bildirimleri hizmet sağlayıcısının yeteneklerini, profesyonelliğini ve etkinliğini değerlendirmenize yardımcı olabilir.
  5. Raporlama: Hizmet sağlayıcısının sunduğu örnek bir rapor talep edin. Raporda bulunan zafiyetler, bu zafiyetlerin potansiyel etkileri ve düzeltme önerileri ile net bir şekilde belgelemelidir.
  6. İletişim: Hizmet sağlayıcı firmanın ekibinin iletişim becerilerini değerlendirin. Ekibinizle kurulacak pozitif ve açık iletişim sızma testi sırasında çok önemlidir.
  7. Güvenlik ve Gizlilik: Test süreci sırasında hassas bilgilerinizi korumak için siber güvenlik firmasının güvenlik önlemlerini nasıl aldığını sorun. Firmanın verilerinizin gizliliği korumak için uyguladığı politikaları ve prosedürleri olduğundan emin olun.
  8. Maliyet : Sızma testinde maliyetin tek belirleyici faktör olmaması gerektiği unutulmamalıdır, ancak teklifin fiyatlandırma yapısı değerlendirilmelidir.
  9. Kişiye Özel: Siber güvenlik firmasının size verdiği hizmeti sizin ihtiyacınıza uygun hale getirip getiremeyeceğinden emin olun. Sızma testinde özelleştirme yapılmalıdır.
  10. Kanuna Uyum: Firmanızın bulunduğu sektör gereği almanız gereken sızma testinde bulunması gereken teknik koşullar varsa bunları siber güvenlik firmasının bilip bilmediğini sorun.
Editör

Detaylı Bilgi İçin

info@gaissecurity.com